Ek het vergeet dat ek altyd graag ’n skrywer wou wees. Ek was so besig om in my beroep uit te staan en te overachieve dat ek iets van my laat agterlaat het in my resies teen myself en ander. Dit was Lupus wat my tot die lewe teruggeroep het. (Ek is egter nog nie gereed om vir die wetter dankie te sê nie.) Hierdie outo-immuun siekte het my gedwing om op te hou met werk en vir my ’n nuwe identiteit te skep, want ek moes skielik daaraan begin dink toe ek nie meer ’n Beroepsvrou kon wees nie. Wie is ek nou as ek nie ’n maatskaplike werker kan wees nie?
Juis dié spesifieke vraagstuk het my by weird en wonderful plekke uitgebring. Ek het vrouegroepe probeer, maar het altyd vasgesit met die “hoofmeisie” van die groepe. Bybelstudie groepe het ek ook probeer, maar as jy vir ’n lang ruk ’n maatskaplike werker was, verskil jou insigte en humor heeltemal, totaal van die ander. Ek was ’n mamma vir my kinders wat alles gegee het, altyd daar was orals, maar kon nie suksesvolle cupcakes bak vir watter situasie opgeduik het nie. Dit het net bygedra tot my krisis. Wie is ek nou?
Deur om Skryf te herontdek het ek ’n deel van myself ontdek wat lank vir my verlore was. Skielik kon ek ’n manier vind om my “weirdness” te kan neerpen op ’n manier wat mense “fassinerend” vind. Skielik het ek iets, buiten my gesin, ontdek wat my sterre in my oë gegee het. Skielik kon ek myself uitleef en besef dat dit nie regtig belangrik is dat ek nie die bobaas- bakster-van-biesiesvlei is nie. Om te wees wie ek is, is heeltemal oukei en almal is vir my lief as gevolg (of dalk ten spyte?) daarvan.
Môre moet ek weer hospitaal toe gaan om Lupus/Fibro/etc/etc in die oë te staar met ’n 3-dag behandeling wat regtig baie van my en my gesin gaan eis. Hierdie keer gaan dit egter beter wees. Hoekom? Want ek is nie meer net ’n pasiënt nie, maar ’n Skrywer. Wat enige crappy situasie sal kan omdraai in iets wat regtig ’n verskil kan maak. En wel, as my karakters ook iets kan leer in hierdie tyd of ek dalk mediese kennis kan kry hoe om ’n irriterende karakter te laat sneuwel. Hoekom nie?Lewer gerus kommentaar, sal graag van jou wil hoor.